Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Devi MakerDAO’da Yeni Teklif Onaylandı: Yıllık Getiri 3 Katına Çıktı!

Merkezyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO, DAI Tasarruf Oranı (DSR) olarak adlandırılan stablecoin getiri seviyesini %3,3’e yükseltti.

MakerDAO tarafından yakın tarihte paylaşılan resmi bir duyuruda, DAI Tasarruf Oranını %1’den %3,33’e çıkarak bir teklifin topluluk oylamasına açıldığına yer verildi. Teklifin, DeFi risk yönetimi firması Block Analitica tarafından topluluğun huzuruna sunulduğu belirtildi. Yıllık getiri seviyesinde artış sağlamayı amaçlayan bu teklif, topluluk tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

DSR, Maker protokolünün işleyişi adına temel bir bileşendir ve kullanıcılara DAI yatırıp karşılığında tutarlı bir faiz oranı alma fırsatı sunar. Söz konusu tasarruf oranı, piyasa koşullarındaki kısa vadeli değişikliklerle başa çıkmak için gerekli aralıklarla değiştirilebiliyor.

Bu güncellemeler, DeFi ekosistemindeki borç verme (lending) ve borç alma (borrow) sistemini aktif ve global piyasa koşullarıyla rekabet edebilecek şekilde cazip tutuyor.

Yansımaları tüm DeFi ekosisteminde görülecek

Block Analitica’nın kurucusu Primoz Kordez, kabul edilen bu teklifin tüm DeFi ekosisteminde DSR oranlarının artacağını ve bu durumun tüm ekosisteminin yararına olacağını vurguladı:

DeFi’de fiyat artışına hazırlanın. Dao’daki yeni teklif, DAI DSR’yi %3,33’e çıkaracak ve bu da DeFi ortamında oranları yükseltecek. DSR’deki DAI’nin en güvenli DeFi stablecoin getirisi için ölçüt olduğunu unutmayın.

Şu anda 3 aylık ABD Hazine Bonosu getirisi %5,29 civarında konumlanıyor. Yatırımcılar geleneksel piyasada bu oranlar üzerinden işlem yapıyorken DeFi’de yer alan %1’lik tasarruf seviyesinin artırılması ve piyasaya koşullarının yakalanması adına atılması gereken bir adım olarak görülüyor.

Öte yandan en büyük DeFi platformları arasında yer alan Aave (AAVE) ve Compound’daki (COMP) stablecoin yatırımcıları yaklaşık %2-%2,5 kazanıyor. Protokoller üzerindeki bu oranın, MakerDAO’daki artışa paralel olarak yakın zaman içerisinde %3,3 civarına taşınması bekleniyor.

Piyasa analistleri ise DSR özelindeki bu güncellemenin, DAI’ye olan talebi artıracağını ve projenin piyasa değerinin yükseleceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!