Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Mataverse Projesinin CEO’su Hacklendi: Sahte Airdrop Sonrası Açıklama!

Popüler metaverse projesi The Sandbox’ın (SAND) CEO’su kripto para dolandırıcılığına alet edildi.

The Sandbox CEO’su Arthur Madrid’in resmi sosyal medya hesabı 26 Mayıs tarihinde siber saldırganlar tarafından ele geçirildi. Ele geçirilen hesaptan sahte bir SAND airdropuna dair çeşitli gönderiler paylaşılarak kullanıcılar kötü niyetli bağlantılara tıklamaya yönlendirildi.

Olaydan kısa bir süre sonra Sandbox resmi sosyal medya hesabı yayınladığı gönderide, Madrid’in sosyal medya hesabının ele geçirildiğini bildirdi. Kullanıcıları paylaşılan bağlantılara tıklamamaları konusunda uyaran gönderide proje, sahte sitenin bir an önce kapatılması için çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Ayrıca projenin orijinal bağlantısını kontrol etmelerini ve yan uzantılı bağlantılardan uzak durulması gerektiği de Sandbox’ın uyarıları arasında yer aldı.

Saldırıdan kısa bir süre sonra hesabını geri alan CEO, saldırganları attığı gönderileri temizleyerek konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Twitter hesabım bugün hacklendi ve şimdi geri aldık. Lütfen airdrop veya herhangi bir URL’yi tanıtan ve dolandırıcılık gibi görünen herhangi bir bağlantıya asla tıklamayın.

Ayrıca Madrid, projenin orijinal web sitesini yeniden tanıtarak kullanıcılara site URL’sini gözden geçirme konusunda da tavsiyede bulundu.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %10,2 değer kaybeden SAND son 24 saat içerisinde %2,9 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 0,516 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!