Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkan Adaylarının İsmini Kullanan Tokenlar Gündem Oldu: 220 Kat Artış!

ABD’li başkan adaylarının isimleriyle piyasaya sürülen tokenlar kripto para piyasasının gündemine oturdu.

ABD başkanlık seçimlerinde Bitcoin (BTC) ve kripto para rüzgarı eserken adayların isimleriyle piyasaya sürülen tokenlar çok ciddi yükseliş performansı gösterdi.

Ünlü milyarder Elon Musk ile birlikte yaptığı Twitter Space yayınında başkan adayı olduğunu açıklayan Florida Valisi Ron DeSantis’in ismiyle oluşturulan bir token, adaylığın açıklanması ile birlikte %22.000’den fazla arttı.

Ron DeSantis isimli token olan RON’un, Florida valisinin adaylığını koymadan bir gün önce piyasaya sürülmesi dikkat çekti. CoinGecko verilerine göre RON, yazım esnasında 0,003424 dolardan işlem görüyor.

Ayrıca ABD tarihinde bir ilke imza atarak Bitcoin (BTC) ile bağış kabul eden Robert F. Kennedy Jr.,’nin ismiyle üretilen bir token da büyük bir yükseliş yaşadı.

Piyasaya sürüldüğü gün %13.000‘in üzerinde yükselen RFK, daha sonra bir miktar düşüş yaşadı. CoinGecko verilerine göre RFK, yazım esnasında 0,00007373 dolardan işlem görüyor.

Aslında adaylarla bir alakası bulunmayan bu tokenların dolandırıcılar ve fırsatçılar tarafından üretildiği düşünülüyor. Rug-pull projesi olma ihtimali bulunan bu tokenlara yatırım yapmak oldukça riskli olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!