Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Kurucusundan Saldırgana 100 Bin Dolarlık Cazip Teklif

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Sturdy Finance, 800 bin dolarlık varlık çalan hacker’a reddedemeyeceği bir teklif sundu.

Sturdy Finance, 12 Haziran günü platformdan 800 bin dolar çalan saldırgana açık teklifte bulundu. Platformun kurucusu Sam Forman 13 Haziran günü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, eğer hacker kabul ederse ve kalan fonları belirledikleri bir cüzdana iade ederse 100.000 dolarlık bir ödül vereceklerini duyurdu.

Forman ayrıca varlıkların iade edileceği adresi de paylaştı:

Hacker’a ithafen: son hack vakalarında gördüğümüz gibi, kaçıp gitmek eskisi kadar kolay değil. Bununla birlikte, size ödül olarak 100.000 dolar teklif ediyoruz ve anlaşmaya varırsak peşinizi bırakacağız. 100 bin dolar haricinde kalan parayı 0x4e489d9863c9bAAc6C4917E1221274760BA889F5 adresine gönderin. Ayrıca tartışmak isterseniz [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Forman, son zamanlarda gerçekleşen hack vakalarını işaret ederek saldırganın çaldığı varlıklar kaçmasının kolay olmadığını hatırlattı. Hacker ile görüşmeye açık olduklarını vurgulayan kurucu, teklifin kabul edilip fonların iade edilmesi durumunda saldırganın peşini bırakacaklarını vurguladı.

Platform 12 Haziran günü hatalı bir fiyat oracle’ı ve reentrancy saldırısı yoluyla gerçekleştirilen bir hack sonucu yaklaşık 800.000 dolarlık kripto para  kaybı yaşadı. Gelişmelerin ardından platform tüm piyasaları durdurdu ve topluluğa diğer fonların risk altında olmadığını garanti etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!