Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Patronu Yine İpten Döndü: Devasa Altcoin Pozisyonu Hala Tehlikede!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Curve Finance’in (CRV) CEO’su Michael Egorov’un devasa pozisyonu, yine tasfiye riskiyle karşı karşı geldi.

Geçtiğimiz günlerde kripto para piyasasında yaşanan düşüşler, Curve CEO’su Michael Egorov’un dev pozisyonunu yine risk altına aldı. CRV fiyatı 0,42 dolara gerilerken Egorov’un pozisyonu riskli bölgeye düştü ve CEO’dan yeni bir hamle geldi.

Egorov pozisyonu tasfiye riskinden kurtarmak için 5 adres aracılığıyla 6 DeFi platformu üzerinde 156 milyon dolar değerinde 371 milyon CRV’yi ipotek ettirdi. Bunun karşılığında 92,54 milyon dolarlık stablecoin kredisi alarak pozisyonunu hayatta tutmayı başardı.

Fakat yaptığı eklemelere rağmen fiyattaki düşüş yüzünden çoklu pozisyonların borç verme sağlık oranı 1,1 civarına geriledi. Son tabloya bakıldığında, CRV’nin %10’dan fazla düşüş göstermesi durumunda CEO’nun pozisyonları tasfiye olmaya başlayabilir.

Geçtiğimiz yıl yaşanan düşüşlerde yine buna benzer şekilde tasfiye riskiyle karşı karşıya kalan Egorov, indirimli fiyatlardan OTC aracılığıyla on milyonlarca dolarlık CRV satmış ve pozisyonunu korumayı başarmıştı.

Curve’ün dolaşımdaki toplam arzının %32’sine karşılık gelen ciddi bir miktar ile yapılan bu borçlanma daha önce yatırımcıların ve topluluğun tepkisine neden olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!