Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yaşanan Hack DeFi Patronunu Vurdu: Tasfiye ile Karşı Karşıya!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Curve Finance’in (CRV) kısa süre önce hacklenmesi CEO Michael Egorov’un devasa pozisyonunu tasfiye riskiyle karşı karşıya getirdi.

Curve’ün likidite havuzlarına yönelik gerçekleştirilen yaklaşık 50 milyon dolar değerindeki saldırının ardından gözler projenin kurucusu ve CEO’su Michael Egorov’un DeFi platformu Aave (AAVE) üzerindeki 189 milyon dolarlık pozisyonuna çevrildi.

CEO geçtiğimiz süreç içerisinde 185 milyon dolar değerinde CRV‘yi ve 4 milyon dolar değerinde TrueUSD’yi (TUSD) teminat olarak ekleyerek karşılığında 67,7 milyon dolar değerinde Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) borçlanmıştı. Curve’ün dolaşımdaki toplam arzının %32’sine karşılık gelen ciddi bir miktar ile yapılan bu borçlanma daha önce yatırımcıların ve topluluğun tepkisine neden olmuştu.

Egorov, haziran ayının başlarında pozisyonun likidasyon seviyesini aşağıya çekmek için Aave’ye 24 milyon dolar değerinde toplam 38 milyon CRV daha yatırmıştı. Ardından harekete geçen topluluk üyeleri platform üzerindeki CRV kredilerinin dondurulmasını önermişti.

CRV %37 daha düşerse pozisyon tasfiye olabilir

Yaşanan hack ile birlikte %20’den fazla değer kaybeden platformun yerel token’ı CRV, 0,738 dolardan 0,585 dolara kadar geriledi. Verilere göre CEO’nun 189 milyon dolarlık pozisyonunun tasfiye olması için fiyatın 0,40 dolara kadar düşmesi gerekiyor. Halihazırdaki 0,643 dolarlık CRV fiyatı göz önüne alındığında bu durum yaklaşık %37’lik bir düşüşün yüz milyonlarca dolarlık kayıpla sonuçlanabileceği anlamına geliyor.

Öte yandan CEO’nun topluluk talebine karşı gelerek pozisyona daha fazla CRV likidite etmesi durumunda tasfiye fiyatının daha düşük seviyelere gerileyebileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!