Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan SEC İtirafı: Bitcoin Hariç Bütün Coinleri Kaldırmamızı İstedi!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong’a göre SEC, borsadan Bitcoin (BTC) dışındaki bütün kripto paraların ticaretini durdurmasını talep etti.

Brian Armstrong’un 31 Temmuz tarihinde Financial Times’a (FT) verdiği demece göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), haziran ayında Coinbase’e açtığı dava öncesinde borsadan Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerini delist etmesini istedi.

CEO Armstrong’un ifadelerine göre SEC, Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerinin menkul kıymet olduğuna inandıklarını belirtti. Borsanın SEC’den tezini kanıtlamasına yönelik yönelttiği talep ise regülatör tarafından karşılıksız bırakıldı.

Brian Armstrong, o noktadan sonra SEC’nin talebini yerine getirmeleri halinde ABD’deki kripto sektörünün sonlanacağını belirtirken dava dışında başka seçenekleri kalmadığını da açıklamalarına ekledi.

Verilen bilgilere göre Coinbase, o dönemde regülatörden gelen delist talebini kabul etmiş olsaydı SEC bunu bir emsal olarak kullanabilirdi.

Öte yandan SEC, yaptırım bölümünün Coinbase’e karşı resmi bir delist talebi bulunmadığını belirtti. Regülatör, durumun SEC personeli tarafından gelen bir görüş paylaşımı olduğunu şu ifadelerle açıkladı:

Bir soruşturma sırasında personel hangi davranışların menkul kıymet yasaları kapsamında komisyonu için soru işaret yaratabileceğine dair kendi görüşlerini paylaşabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!