Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Patronu İlk 100’deki Altcoin’de Arzın %32’si ile Pozisyon Açtı, Dondurma Talebi Geldi

Curve Finance’in CEO’su ve kurucusu tarafından projenin dolaşımdaki toplam tokenının %32’si kadarı ile açılan borç pozisyonunun dondurulması önerildi. 

Aave V2 üzerinde Curve Finance’in token’ı olan CRV ile 189 milyon dolarlık kaldıraçlı pozisyon açan projenin kurucusu ve CEO’su Egorov’un bahsi geçen pozisyonunun tasfiyesi durumunda CRV’nin negatif etkilenebileceği öne sürülerek platform üzerindeki CRV kredilerinin dondurulması önerildi.

Michael Egorov, Curve’ün dolaşımdaki toplam arzının %32’sine karşılık gelen 185 milyon dolar değerinde CRV ve 4 milyon dolar değerinde TrueUSD (TUSD) vererek 67,7 milyon dolar değerinde Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) borçlandı.

Teklifte son zamanlarda CRV likiditesinde yaşanan %50’lik düşüşe dikkat çekilerek pozisyonun tasfiyesi durumunda oluşabilecek risklerin altı çizildi.

resim

CRV’ye karşılık verilen borçların durdurulmasına yönelik teklifin temel sebebi olarak ise Egorov’un CRV fiyatı düştükçe pozisyona tasfiye olmamak için sürekli yeni CRV cinsinden ekleme yapışı gösterildi. Bu sayede CRV kurucusu, projesinin token’ınını riske atmaya devam edemeyecek ve başka kripto paralar ile işlem yapmak zorunda kalacak.

Ayrıca bir DeFi analisti olan Ape’s Prologue, CRV fiyatının 0,37 dolar seviyesine inmesi durumunda toplamda 131 milyon dolar değerinde CRV’nin tasfiye olmasının gerekeceğini ancak tasfiye durumunda piyasadaki mevcut ortalama CRV likiditesinin tutarı karşılamaya yetmeyeceğini bildirdi.

Öte yandan Egorov’un, gün içerisinde Aave V2’ye 1,3 milyon dolar değerinde Tether (USDT) gönderdiği kaydedildi.

Kurucu, hafta başında kredili pozisyonunun tasfiye riskini azaltmak için teminatına 24 milyon dolar değerinde CRV eklemesi yapmıştı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %30,9 değer kaybeden CRV, son 24 saat içerisinde %11,6 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,574 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!