Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Platformu Token Geri Alım Planını Onayladı: Altcoin Fiyatında Hareketlilik Yaşandı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü, Alchemix Finance’in (ALCX) merkeziyetsiz otonom organizasyonu (DAO), gelirlerinin bir kısmını yerel token ALCX’in geri alımına yönelik teklifi onayladı.

Alchemix DAO 6 Şubat tarihinde kabul edilen bir teklif sonucunda protokolün getiri faaliyetlerinden elde edilen gelirin üçte birinin ALCX alımına yönlendirerek ikincil varlığı alAssets’i desteklemeyi hedefliyor. Kabul edilen teklifle birlikte ALCX fiyatında volatilite arttı.

Geleneksel finans tarafında sıkça karşılaşılan geri alım hamlesinin bir benzerini gerçekleştiren şirketin, DeFi alanındaki getiri gücünü arttırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Protokolün kurucu ortaklarından Scoopy Trooples, yeni plan ile birlikte likidite havuzlarına yatırılan her doların %15 daha fazla getiri sunacağını öne sürdü. Ayrıca geri alım programı ile beraber yerel token üzerindeki talebin artacağı da Scoopy’nin söylemleri arasında yer aldı.

Kurucu, yeni modelin tüm masrafları karşılamaya ve hazinede bir miktar bütçe fazlası bırakmaya yetecek kadar gelir üretmesini beklediğini belirtti. Alınan verilere göre Alchemix Protocol hazinesi mevcutta 1 milyon dolar değerinde stablecoin ve 2 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) barındırıyor.

Teklif üç günlük bir oylama döneminden sonra %81 olumlu oya karşı %1 olumsuz oyla kabul edildi. Oylama katılanların %18’i çekimser kaldı.

Yapılan açıklamayla birlikte 20,3 dolar seviyelerinden %20’den fazla artış yaşayarak 24,62 dolar seviyesine ulaşan ALCX, Coingecko verilerine göre yazım esnasında 21,82 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!