Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Etheruem Ölçeklendirme Şirketi ve Bu Altcoin Starknet Ekosistemi İçin Ortaklık Kurdu

Ethereum (ETH) tabanlı blokzincir ölçeklendirme firması StarkWare, oracle hizmetlerini ve veri akışlarını StarkNet test ağına entegre etmek için Chainlink (LINK) SCALE programına katıldığını duyurdu.

The Block’un haberine göre StarkWare, StarkNet ve Chainlink arasında sürdürülebilir bir ekonomik sistem kurmak için ilk adımı attı. Ortaklık, İsrail Tel Aviv’deki StarkWare Sessions etkinliğine denk gelecek şekilde pazartesi günü yapılan bir açıklamayla duyuruldu.

İlk aşamada StarkNet’in test ağında faaliyet gösterecek bu sistem beraberinde birçok yenilik getirecek. StarkNet geliştiricilerinin yüksek performanslı ve güvenli akıllı sözleşme uygulamaları oluşturmaları için altyapı sağlayacak bu entegrasyon ayrıca geliştiricilere Chainlink oracle hizmetlerine ve veri akışlarına erişim olanağı tanıyacak.

Ek olarak bu sayede henüz piyasaya sürülmeyen StarkNet yerel token’ı STRK‘nin kullanım alanlarının da genişletilmesi planlanıyor. Geliştiriciler, bu erişim olanakları ve geniş ölçeklenebilir hizmet kapasitesi sayesinde StarkNet ekosisteminin büyümesinin hızlandırılabileceğini düşünüyor.

Bununla birlikte entegrasyonun, Oracle düğümlerinin işletme maliyetlerini düşürerek her iki ekosistemin de büyümesini hızlandırması ve Web3 ekosisteminim ölçeklenebilir merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) oluşturmak için daha cazip bir ortam haline getirmesi amaçlanıyor.

Chainlink veri akışları henüz sadece StarkNet’in test ağında yayında ve önümüzdeki aylarda bir ana ağ entegrasyonu bekleniyor. StarkWare kurucu ortağı Eli Ben-Sasson yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

StarkNet üzerine inşa edilecek küresel olarak ölçeklenebilir web3 uygulamalarını mümkün kılmak için Chainlink SCALE programına katılmaktan heyecan duyuyoruz. İşbirliğimizi sürdürmeyi ve tutkulu Chainlink topluluğunu StarkNet ekosistemine entegre etmeyi dört gözle bekliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!