Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DCG ve Genesis, Gemini Dahil Ana Alacaklılar ile İlk Anlaşmaya Vardı

İflas eden kripto kredi platformu Genesis, çatı şirketi Digital Currency Group (DCG) ve kripto para borsası Gemini dahil önemli alacaklıları ile prensipte anlaşmaya vardı.

Genesis 6 Şubat tarihinde yaptığı basın açıklamasında, DCG ile birlikte tüm müşterileri ve hissedarları için en karlı geri ödeme planını oluşturabilmek adına önemli alacaklılarla prensipte anlaşmaya vardığı duyurdu. Gemini ise Earn müşterilerine anlaşmanın bir parçası olarak 100 milyon dolara kadar ek fon sağlayacak.

Açıklanan anlaşma şartlarına göre DCG, 2023 yılında vadesi dolan mevcut 1,1 milyar dolarlık borçlanma senedini Genesis’in bölüm 11 iflas başvurusu kapsamında DCG tarafından çıkarılacak imtiyazlı hisse senetleriyle değiştirecek. DCG aynı zamanda, mevcut durumda bulunan 2023 yılıının vadeli kredilerini toplamda 500 milyon dolar olacak şekilde iki taksit halinde vermek üzere ikincil bir teminatlı kredi ile yeniden finanse edecek.

Genesis Yeniden Yapılandırma Yönetim Kurulu Komite Üyesi Paul Aronzon, yapılan anlaşmanın, uzlaşmaya doğru giden ileriye doğru atılmış olumlu bir adım olduğunu dile getirdi.

Öte yandan şirketin bir başka alacaklısı Donut Protocol ise DCG’nin ödeme planının borçların %80’inden fazlasını karşılayacağını düşündüklerini belirtti. Ancak yine de DCG’nin imtiyazlı hisselerinin tasfiye fiyatının ve iflas süreciyle ilgili bilinmeyen maliyetlerin de bu konuda önemli bir etken olacağı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!