Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Platformuna Milyonlarca Dolarlık Saldırı: 2 Coin Fiyatı Sıfırlandı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Zunami Protocol, uğradığı bir fiyat manipülasyonu saldırısı sonrasında 2,1 milyon dolar kayıp yaşarken platforma ait 2 coin’in fiyatı neredeyse sıfırlandı.

On-chain güvenlik platformu PeckShield 14 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, DeFi getiri toplama platformu Zunami Protocol’ün fiyat manipülasyonu aracılığıyla saldırıya uğradığını tespit etti. Saldırıda 1.265 Tether (USDT) ve 2,1 milyon dolar değerinde 1.179 Ethreum (ETH) kaybedildi.

Zunami sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, teminatların güvende olduğunu bazı kripto paraların saldırıya uğradığını paylaştı. Olayı araştırmaya devam ettiklerini belirten protokol, Zunami Ethereum (zETH) ve Zunami USD (UZD) alınmaması konusunda kullanıcıları uyarırken her iki varlığın da emisyonlarının saldırı altında olduğunu vurguladı.

Zunami’nin açıklamalarından kısa bir süre sonra PeckShield, siber saldırganların varlıkları kripto para mikseri Tornado Cash’e aktarıldığını bildirdi.

Öte yandan on-chain güvelik platformu Slow Mist’in kurucusu Xian Yu sosyal medya üzerinden yayınladığı bir gönderide, saldırının Zunami ihmalkarlığından kaynaklandığını ima etti. Kurucu, Slow Mist sistemlerinin Zunami’deki açığı iki ay önce keşfettiğini ancak protokol geliştiricilerine bu durumu bildirdiklerinde hoş bir iletişim sürdüremediklerini belirtti.

Yaşanan saldırı ile birlikte CoinGecko verilerine göre bir Ethereum’a sabit olması gereken zETH, 1.848 dolar seviyesinden 135 dolar seviyesine kadar düşerek %92,66 değer kaybetti. Daha sonrasında bir miktar toparlanma yaşayan zETH’nin mevcut değer kaybı %85 olarak kaydedildi. Protokol’ün stablecoin’i UZD ise 0,01 dolar seviyesine düşerek depeg oldu ve %99 değer kaybına uğradı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!