Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Borsanın Kurucusu Açıkladı: Bir Çalışan Meme Coin Rug Pull’u Yaptı, Kovuldu!

Dev merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap’in (UNI) kurucusu Hayden Adams, meme coin’de rug-pull yaparak binlerce doları cebe indiren çalışanın kovulduğunu açıkladı. 

Bir Uniswap çalışanı, Coinbase’in yeni katman-2 (L2) blokzinciri BASE üzerinde çıkan meme coin Frenstech’in (FRENS) likiditesini rug-pull yaparak boşalttı. Sosyal medya üzerinde “AzFlin” olarak tanınan şahsın, önce projenin likidite havuzuna Uniswap üzerinden ekleme yaparak sahte bir hacim yarattığı belirtildi.

Yarattığı sahte hacimle yatırımcıları projeye çekmeye başaran AzFlin, kısa süre sonra likiditeyi çekerek yaklaşık 25.800 dolar değerinde 14 Ethereum’luk (ETH) bir vurgun yapmış oldu. Bir Uniswap çalışanının böyle bir olaya karışması kripto para topluluğundan sert tepki aldı.

Yaşanan bu gelişmelerin sosyal medya üzerinden duyurulmasının ardından açıklamada bulunan Uniswap’in kurucusu Hayden Adams, rug-pull olayına karışan bu çalışanın işten kovulduğunu belirtti:

İnsanlara bu kişinin artık şirkette olmadığını bildirmek istedim. Bu, desteklediğimiz ya da göz yumduğumuz bir davranış değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!