Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Açıkladı: Bu Altcoin’de Yaklaşık 3 Milyonluk Alım Yaptı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Aave (AAVE), Mango Markets istismarcısı Avraham Eisenberg’in kasım ayında yaptığı bir işlemden kaynaklanan yaklaşık 3 milyon Curve (CRV) borcunu ortadan kaldırdı.

Aave’nin entegrasyon lideri Marc Zeller 26 Ocak’ta yayınlanan yeni bir gönderide, firmanın 2,7 milyon Curve satın aldığını ve bunun önümüzdeki 15 saat içinde bir düzine işlemle “kalan kötü borcu” temizleyeceği duyuruldu. Geçen bu zaman diliminde duyuruya uygun olarak işlemler tamamlandı. Aave protokolündeki “kötü borç”, 23 Kasım’da Avraham Eisenberg tarafından gerçekleşen sofistike bir istismardan kaynaklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Aave topluluk onayına sunulan ve kabul edilen teklif sonucunda gerçekleştirilen bu hamle ile Aave, Eisenberg saldırısının ardından kalan bu borcu temizlemiş oldu. Kasım ayında gerçekleşen manipülasyonların ardından CRV topluluğu konu hakkında harekete geçireceğini bildirmişti.

Eisenberg o tarihte yaptığı işlemleri “karlı ticaret stratejisi” olarak adlandırmış, sonucunda Mango’dan 117 milyon dolar kazanmış ve bunun 64 milyon dolarını geri iade etmişti.

Eisenberg eşliğinde birkaç balina Aave’den yaklaşık 52 milyon dolarlık USDC taahhüttü ile 30 milyon dolarlık CRV kredi çekmiş ve çektiği CRV kredisiyle aynı anda hem açıktan satış yaparak hem de short (kısa) pozisyon alarak kar etmeyi planladığı iddia edilmişti. O süreçte balina operasyonları eşliğinde önce %30’a yakın düşüş ardından %80’e yakın yükseliş yaşanmıştı.

CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre CRV fiyatı son 24 saatte %4 düşüş yaşadı ve haberin kaleme alındığı esnada 1,02 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!