Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Alameda Research Yüzünden Yeniden Token Basacak!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Stargate Finance, iflas eden Alemeda Researh’ün kontrolünde bulunan yüklü miktardaki STG token’ı gerekçe göstererek yeniden token basmayı teklif etti.

Stargate tarafından 1 Şubat tarihinde paylaşılan bir blog gönderisinde STG’lerin yeniden ihraç edilmesi gündeme getirildi. Topluluğun görüşleri doğrultusunda bir karar aldıklarını belirten geliştirici ekip, mart ayında token arzının tümünü yeniden ihraç ederek kullanıcılara 1:1 oranında geri vermeyi planlıyor.

Atılan bu adımın gerekçesi olarak Alameda‘nın proje üzerindeki büyük yatırımı ve bağlantılı cüzdanlarda yaşanan şüpheli hesap hareketleri öne sürüldü. Alameda geçtiğimiz mart ayında STG token’ın toplam arzının %10’unu yatırım amaçlı satın almış ve Mart 2025‘e kadar kilitleme sözü vermişti.

Stargate ekibi tokenların yeniden ihraç edilmesi sayesinde cüzdan kontrollerini yitiren ve güvenlik açıklarıyla dolu Alameda’nın negatif etkisinden kurtulmayı amaçlıyor. Atılan bu yapıcı adım STG token fiyatına da olumlu yansıdı. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %20’lik yükseliş performansı sergileyen token haberin kaleme alındığı esnada 0,724605 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!