Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffet’ın Sağ Kolu Ünlü Milyarderden Bitcoin Çağrısı: Çin’i Örnek Alın!

Warren Buffet’ın sağ kolu ünlü milyarder Charlie Munger, Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin bir kumar olduğunu dile getirerek ABD’nin bu konuda Çin’i takip etmesi gerektiğini öne sürdü.

Charlie Munger 1 Şubat tarihinde The Wall Street Jorunal’de kaleme aldığı yazısında, son birkaç yıl içerisinde ABD’de binlerce kripto para birimi çıkarıldığını ve bunların herhangi bir denetimden geçmeden halka arz edildiğine dikkat çekti.

Ünlü yatırımcı, açıkça bir kumar olarak nitelendirdiği kripto para birimlerine yaklaşım konusunda ABD’nin kripto para birimlerini neredeyse tamamen yasaklayan Çin’i rol model alması gerektiğini öne sürdü.

Kripto para birimlerinin avantajın tamamını kasaya veren bir kumar olduğunu ifade eden Munger, kripto para birimlerinden yalnız onu ihraç edenlerin karlı çıktığını dile getirdi. Ünlü yatırımcı ABD’li yetkililerin örnek alması gereken bir diğer vaka olarak ise 1700’lü yılların başında South Sea hisselerindeki devasa yıkım sonrası İngiliz Parlamentosu’nun aldığı karar oldu.

İngiliz Parlamentosunun South Sea sonrası 100 yıllığına adi hisse senedi alım satımını yasakladığına dikkat çeken Munger, ülkenin bu yasaktan sonra büyüyüp gelişmeye devam ettiğine işaret etti.

South Sea, 1700’lü yıllarda okyanus ticaretiyle uğraşan bir şirkettir ve borsaya açıldığı 1719 yılından 1720 yılının ortalarına kadar hisse fiyatı 10 kata yakın artış göstermiştir. Ancak daha sonrasında talep yetersizliği nedeniyle ihraç fiyatının altına kadar düşüş yaşamış ve büyük bir ekonomik buhrana sebep olmuştur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!