Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Saldırıya Uğradı: Stablecoin’i ve Yerel Token’ı Adeta Çakıldı!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü DEUS Finance’in siber saldırıya uğramasının ardından stablecoin’i DEI ve yerel token’ı DEUS’da %90’a varan değer kaybı görüldü.

DEUS Finance’in stablecoin’i DEI, yakın zamanda siber saldırganlar tarafından istismar edildi. Binance Smart Chain’de (BSC) 1,3 milyon dolar fon kaybedilirken Arbitrum’daki (ARB) kayıp 5 milyon doları aştı. Toplam zararın 6,3 milyon doların üzerine çıktığı belirtildi.

Saldırı sırasında DEI, 1 dolarlık sabitinden ayrılarak %82 değer kaybetti ve 0,18 dolara kadar geriledi ardından 0,39 dolar seviyesine kadar yükselen stablecoin, yazım itibariyle 0,34 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Öte yandan protokolün yerel token’ı DEUS 60,60 dolar seviyesinden 38,52 dolar seviyesine gerileyerek %40’a varan değer kaybı yaşadı. DEUS yazım itibariyle 43,16 dolar seviyesinden işlem görüyor.

On chain güvenlik platformu PeckShield resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının BSC üzerindeki DEUS sözleşmelerini hedef alan bir bot tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

DEUS konu hakkında yaptığı açıklamada, beyaz şapkalı hackerlar ile beraber fonları geri almaya çalıştığını belirtti. Geri alınan fonların yakım için kullanılacağını ve en kısa zamanda bir tazminat planı oluşturulacağını belirten protokol, ikinci bir duyuruya kadar kullanıcıları DEUS sözleşmeleri ile etkileşime girmemeleri konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!