Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Tokenı 700 Dolardan 150 Dolara Düştü

GÜNCELLEME: Cover Protocol ekibinin sözleşmedeki bug’ı gideremediği öğrenildi. Bug’ı keşfeden hacker veya hackerlar 40 kentilyon COVER token ürettiler. Binance, yaşanan gelişmeler doğrultusunda acil karar alıp COVER işlemlerini durdurduğunu açıkladı. COVER fiyatı 700 dolardan 150 dolara kadar düştü.

cover-protocol-kripto-para-coin


Bir hacker Cover Protocol için hazırlanan akıllı sözleşmeye erişim sağladı. Yapılan saldırı sonucunda 2 milyon dolar değerinde COVER token çalındı. CoinGecko verilerine göre COVER fiyatı bunun ardından %50’den fazla düştü.

Etherscan verilerine göre Cover Protocol adlı projeye 2 milyon dolar değerinde darbe vuruldu. Eldeki bilgiler Cover Protocol’ün bu saldırıdan etkilenmediğini; bunun yalnızca COVER fiyatında düşüşe yol açtığını göstermekte. 28 Aralık saat 13:00 sularında 700 dolardan işlem gören COVER, yapılan saldırı sonrasında 1 saat içerisinde 280 dolara düştü. COVER fiyatı bunun ardından yükselişe geçti.

Sözleşmeye sızdı, 2 milyon dolar çaldı

Bir (veya birkaç) hacker, Cover Protocol’ün teşvik programı için kullandığı akıllı sözleşmeye sızmayı başardı. Hacker bu saldırıdan para kazanabilmek için sözleşmedeki bir bug’dan yararlandı. Önce stake yapmaya başlayan hacker ardından stake’i durdurdu, stake kazancını aldı ve bu süreci arka arkaya tekrar etti.

cover-protocol-harcama
Hacker’ın arka arkaya yaptığı işlemler

Saldırının nasıl gerçekleştiğini açıklayan bir isim, hacker’ın adeta “yoktan token yarattığını” söylediHacker aldığı token’ları piyasa fiyatından satışa çıkarıp 2 milyon dolar değerinde satış yaptı. Cover Protocol’ün tokenı olan COVER, bunun ardından %50’den fazla değer kaybetti.

coingecko-cover-protocol-dolar-usd-fiyat

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!