Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

21Shares XRP İşlemlerini Durdurduğunu Açıkladı

İsviçre merkezli kripto para yöneticisi 21Shares, Ripple’a dava açılacağının öğrenilmesinin ardından XRP işlemlerini durdurma kararı aldı. 21Shares, XRP işlemlerini durdurduğunu açıklayarak onu platformdaki borsa yatırım ürünleri (ETP) arasından çıkardı.

Bitstamp, CrossTower, Bitwise, Simplex, B2C2, Beaxy, OSL, Jump, Galaxy gibi kripto para şirketleri SEC davası sonrasında XRP işlemlerini durdurma kararı aldı. Bu kervana İsviçre merkezli bir kripto para yöneticisi olan 21Shares de katıldı.

Yönetiminde 250 milyon dolar bulunan 21Shares’in merkezi İsviçre’de yer alıyor. Şirket buna rağmen ABD’de Ripple aleyhine açılan davadan etkilendi. 21Shares CEO’su Hany Rashwan, ABD’deki bu kararın kendilerini neden etkilediğini açıkladı.

SEC davası sonrasında XRP’ye bir darbe daha

The Block haberine göre XRP artık Crypto Basket Index, Bitwise Select 10 ve AXRP adlı endekslerde yer almayacak. 21Shares yönetimindeki bu endekslerin hiçbiri ABD’de listelenmiyor. SEC’nin açacağı dava, ABD merkezli olmamasına rağmen 21Shares’i de etkiledi.

21Shares CEO’su Hany Rashwan, neden böyle bir karar aldıklarını açıkladı. 21Shares endekslerinde şirket politikaları gereği menkul kıymet olarak tanımlanan veya likidite sorunu yaşayan herhangi bir token’a yer verilemeyeceği” belirtildi. Jump Trading ve Galaxy Digital’ın XRP işlemlerini durduğunu hatırlatan Rashwan; XRP işlemlerini sürdürmenin çok riskli olduğunu açıkladı.

Bu gibi haberlerin arkası gelecek mi?

XRP işlemlerini durdurmak zorunda kalan şirketlerin sayısı artıyor. The Block ekibinden Larry Cermak, bu sayının ilerleyen haftalarda artmaya devam edeceğini öne sürdü. Cermak; Coinbase yönetiminin de bu yönde bir karar alıp XRP hizmetlerine son verebileceğini düşünüyor.

ABD merkezli bir şirket olan Coinbase’in XRP konusunda çıkmaza girdiği düşünülüyor. Şirketin bunun önüne geçmek için alternatif senaryoları değerlendirdiği biliniyor.

Ripple’ın ortağı SBI Holdings, 28 Aralık tarihinde yaptığı paylaşım ile şirkete destek mesajı verdi. SBI Holdings XRP’nin Japonya’da menkul kıymet olarak değil; kripto para olarak tanındığını vurguladı. Şirket, Ripple’ın ABD’den ayrılabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!