Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Demester: Bitcoin Madencilik Devi Bitmain’in Devri Bitti

Kripto para analisti ve yatırımcı Tuur Demester, Twitter üzerinden yaptığı son açıklamasında bir zamanların Bitcoin madencilik devi Bitmain’in devrinin artık tamamen bittiğini ifade etti. Pekin merkezli Bitcoin madencilik donanımı üreticisi ve madencilik havuzu işletmecisi, bir zamanlar piyasayı tekeline alacak kadar büyümüştü.

Bitmain Devri Kapandı

Demester konu hakkında yaptığı açıklamada, bir daha hiçbir Bitcoin madencilik şirketinin Bitmain kadar büyüyemeyeceğini ve piyasayı tehdit edecek seviyelerde egemenlik kuramayacağını da düşündüğünü ifade etti. Bitmain gerçekten de belirli dönemlerde Bitcoin ağının hashrate’inin %51’ini ele geçirmeye oldukça yaklaşmıştı.

Ancak gerek firma içi sürtüşmeler ve kurucuların birbirinin arkasından iş çevirmesi, gerekse de Bitcoin Cash’in 2019 Kasım olaylarında yaşananlar Bitmain’e ciddi darbe vurmuştu. Demester’in yanıt verdiği Thomas Heller de konu hakkında yaptığı açıklamada Bitmain’in eski çalışanı tarafından kurulan MicroBT firmasının artık Bitmain’in yerini aldığını düşündüğünü vurguladı.

Bitmain’in pazardaki payı düşerken, MicroBT’nin cihazlarının tanınırlığı artmakta ve gerçekten Bitmain devrinin sonuna gelmiş olabiliriz. Bunun Bitcoin ağını nasıl etkileyeceği ise büyük bir soru işareti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment