Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deneyimli Trader ve Analistten Bitcoin (BTC) İçin İki Farklı Tahmin: Ya 30.000 Dolar Üzerinde Kalır Ya Da 28.000 Doların Altına Geriler

Deneyimli vadeli işlem trader’ı ve analist Peter Brandt, Bitcoin (BTC) fiyatının 30.000 dolar üzerinde kalacağı ya da 28.000 dolar seviyelerinin altına gerileyeceği yönünde tahminde bulundu.

2 Mayıs tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Bitcoin’in mevcut kanal hareketinin aşağı yönlü kırılımını gösteren bir grafiğe yer veren Peter Brandt, kanal kırılımlarının genellikle kanal genişliği kadar fiyat hareketleriyle sonuçlandığını ve mevcut durumda Bitcoin’in 32.000 dolara kadar gerileyebileceğini belirtmişti. Peter Brandt paylaşımda ayrıca kendi tahminin 28.000 dolar olduğunu ve bu tahminin onu Bitcoin karşıtı yapmadığını dile getirmişti.

Deneyimli trader ve analist, 9 mayıs tarihli son paylaşımında ise 28.000 dolar seviyesinin artık aşağı yönlü bir hedef olarak kabul edildiğini bu yüzden yatırımcıları önümüzdeki günlerde iki farklı temel hareketin beklediğini belirtti.

28.000 dolar artık aşağı yönlü bir hedef olarak kabul edildiğine göre görüşümü değiştirmek zorundayım. Fiyat ya 30.000 doların üzerinde kalır ya da 28.000 doların altına geriler.

Eight Global’ın CEO’su ve kurucusu Michaël van de Poppe, 8 mayıs tarihinde geç saatlerde yaptığı paylaşımda Bitcoin’de yaklaşık 34.000 dolar seviyelerinde yüksek alım emirlerinin olduğuna dikkat çekti. Poppe, Brandt’tan farklı bir görüş paylaşarak Bitcoin’in 34.000 dolar seviyelerinden bazı yukarı yönlü tepkiler alabileceği yönünde tahminde bulundu.

Bitcoin eleştirmeni ve altın savunucusu olarak tanınan “Altın Böcek” lakaplı Peter Schiff, yaşanan %6’nın üzerindeki düşüşün ardından 9 Mayıs tarihinde Bitcoin’i hedef aldı. Schiff, Bitcoin’in son düşüşünün dünyanın en büyük kripto para biriminde “öncü bir zayıflık göstergesi” olduğuna yer verdiği bir paylaşım yaptı. Paylaşımda altın gibi diğer finansal araçların, Fed’in faiz oranlarını artırmasından bu yana sadece %1 düştüğünü belirten Schiff, “Yatırımcılar, Fed’in faiz artırımlarının resesyona yol açacağını, ancak enflasyonda önemli bir azalma olmayacağını anladığında altın yükselişe geçecek” dedi.

ABD Merkez Bankası Fed’in ülke ekonomisindeki enflasyonu azaltmak amacıyla faiz artırımı başlatmasının ardından düşüş eğiliminde olan Bitcoin, Fed’in geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirmesinden bu yana %10’un üzerinde bir düşüş yaşadı.

CoinGecko verilerine göre son 7 gün içerisinde % -12,7 değer kaybeden Bitcoin (BTC), haberin kaleme alındığı sıralarda 33.642 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!