Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luna Foundation Guard (LFG), UST’yi Desteklemek İçin 1.5 Milyar Dolar Harcayacak

Terra’nın (Luna), yerel stablecoin’i TerraUSD’ye (UST) büyük bir satış gelmesinin ardından 8 Mayıs tarihinde fiyatı kısa süreliğine 0,98 dolara düştü.

Terra’nın yerel kripto parası LUNA 7-8 Mayıs tarihleri arasında %20 düşüş yaşamıştı ve bir balinanın 285 milyon dolarlık UST satması sonucu fiyat 0,98 dolarlara kadar gerilemişti. 1 Amerikan dolarına sabit olan stablecoin, sabitliğini bir süre sonra geri kazandı.

Düşüşün ardından fiyatı geri toparlayan UST’nin rezerv sahibi LFG, bir daha bu durumu yaşamamak adına 1.5 milyar dolar para harcayacağını ve tezgah üstü (OTC) işlemleri için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin ve piyasa normalleşince Bitcoin alabilmek için UST kredisi vereceğini açıkladı.

Ayrıca Terra tarafından yapılan açıklamada:

Son birkaç gündür kripto para piyasasında volatilite hakim. Makro ekonomik şartlardan dolayı piyasalar da oldukça etkilendi. LUNA, Bitcoin ve UST’de önemli hareketler yaşandı. Şu anlık durum normale dönmüş olsa dahi gelecekte bir daha böyle bir olay yaşamamamız için LFG, UST’nin sabitliğini ve Terra ekosistemini korumak için çaba harcayacaktır.

denildi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!