Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deneyimsiz Yatırımcıları Paniğe Sürükleyen WETH Şakası: Justin Sun da Eşlik Etti

TRON (TRX) ağı kurucusu Justin Sun, Ethereum’un (ETH) ERC-20 uyumlu bir versiyonu olan Wrapped Ethereum’un (WETH) iflası ile ilgili bir şaka yaptı. Deneyimsiz yatırımcılar paniğe kapıldı.

Bir sosyal medya kullanıcısı 28 Kasım tarihinde yaptığı bir paylaşımda, WETH’nin ETH ile arasındaki sabitliği kaybettiğini ve WETH kurucusunun 2 milyar dolar harcayarak WETH’yi tekrar sabitliğine kavuşturacağını belirtti. WETH’nin yapısı itibariyle ETH’ye 1:1 oranda karşılık tuttuğunu bilen deneyimli yatırımcılar, kullanıcının şakasına eşlik ederken teknik konulara hakim olmayan deneyimsiz yatırımcılar paniğe sürüklendi. Şakaya katılanlar arasında Justin Sun da bulunuyordu.

Justin Sun kullanıcının paylaşımını alıntılayarak, sektördeki en yakın arkadaşı Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ile birlikte tüm fonları kurtarmak için 2 milyar dolar değerinde yatırım yapacaklarını bildirdi ve WETH kullanıcılarına güçlü kalmaları gerektiğini söyledi.

Deneyimsiz yatırımcılar Justin Sun’ın paylaşımının altında bu durumun gerçekleşmesinin olasılık dahilinde olup olmadığını merak ederken konuya aşina yatırımcılar Justin Sun’dan daha fazla yatırım yapmasını istedi ve eğlenceye katıldı.

Uzmanlar, kullanıcıların stake edilmiş ETH’lerine karşılık aldıkları WETH’nin aslında yalnızca kullanıcının ETH’ye sahip olduğunu kanıtlayan bir token olması nedeniyle batmasının mümkün olmadığını açıklayarak panik yapan yatırımcıları rahatlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!