Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Derleme: Piyasa Uzmanı 6 Analist, Bitcoin Fiyatı İçin Nasıl Tahminler Yaptı?

Sektörün önde gelen isimleri, Bitcoin ile ilgili zaman zaman birbirinden keskin hatlarla ayrılabilen yorumlar yapıyorlar. Lider kripto paranın Ocak ayındaki rekorunu tarihe gömüp yılı çok yüksek bir derecede tamamlayacağını düşünen de var, Bitcoin’deki düşüşün devam edeceğini söyleyen de. Biz de sizler için, sektörün önde gelen 6 isminin son dönemde Bitcoin ile ilgili yaptığı tahminleri toparladık.

Nicholas Colas: Dikkatli Olunmalı

Vadeli işlemler sonucu Bitcoin’de yönün bambaşka bir yere doğru evrildiğini belirten DataTrek kurucusu Nicholas Colas, kripto paralara olan ilginin azalmaya başladığını belirterek, yatırımcıları bu yönde dikkatli olmaya çağırdı. Colas, Bitcoin’e azalan ilginin, sektöre gelecek yeni paranın da önüne geçtiğini belirtirken; bu tezini de Google’daki yapılan arama çalışmaları ile güçlendirdi.

Colas, Bitcoin ile ilgili yapılan aramaların son dönemde ciddi bir düşüş içine girdiğini belirtirken, bundan dolayı yatırımcıların çok dikkatli olmaları gerektiğini ve yatırımın eksisini artısını iyi hesaplamaları gerektiğini ifade etti.

Ran Neuner: Şu An Tam Bir Alım Fırsatı Var

2017 yılında 27 bin Blockchain girişimi kurulduğunu belirten ünlü analist Ran Neuner’e göre, bu rakam 2018’in ilk iki çeyreğinde geçen yılı geride bırakmayı başardı. Neuner, ilginin giderek arttığını belirtirken, yine de yatırımcıları uyardı ve geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada düşüşün devam edebileceğini belirtti. Neuner alım fırsatı için 5 bin 350 dolarları gösterirken, şu anda Bitcoin’in kendini güçlü bir şekilde 6 bin doların üstüne atmasının ardından buraya düşüş yaşanacak mı, şu an için bilinmiyor.

Mohamed El-Erian: 5 Bin Doların Altı Alım Bölgesi

Allianz’da baş ekonomik danışman olarak görev yapan Mohamed El Erian, Bitcoin’e tüm gücüyle inanan bir kitlenin varlığının, şu anki piyasada daha da büyük önem kazandığını belirtti. Kripto paraların 2017 sonunda yaşadığı artışın teknik içerikten çok, birçok insanın trende katılmak istemesi ile alakalı olduğunu belirten El Erian, Bitcoin için alım seviyesinin ise 5 bin dolar ve altı olarak verdi.

El Erian, kripto paraların geleceğini de güçlü gördüğünü belirtirken, hükümetlerin yaklaşımının da bu noktada belirleyici olacağını ifade etti.

Arthur Hayes: Bu Yıl 50 Bin Dolar?

BitMEX’in CEO’su ve kurucu ortağı Arthur Hayes’e göre, Bitcoin ve kripto para noktasında şu anda bir stabilite mevcut. Bu durumun volaliteyi azalttığını ve bunun da fiyat artışı yaşanma ihtimalini düşürdüğünü belirten HAyes’e göre, yüksek volalite yaşanan durumlarda fiyat artışının yaşanması daha olası.

Çok sık dillendirilen market döngüsü ile de ilgili birkaç kelam eden Hayes, bir sonraki rallinin, bir öncekine kıyasla daha kısa süreceğini çünkü daha fazla yatırımcının ve insanın artık bu sektörde olduğunu belirtti. Hayes, aynı zamanda kilit düzenleme kararlarının da yeni ralliye etkisi olacağını belirterek şunları söyledi:

”Bitcoin’in yıl sonunda 20 bin hatta 50 bin dolar olması, SEC’in vereceği bir kilit karara bakar. Bu, SEC tarafından onaylanan bir ETF olabilir, kim bilir?”

Brian Kelly: Ethereum Daha İyi

Sektörün en önde gelen ve en popüler analistlerinden olan kripto para ticareti firması BKCM LLC’nin kurucusu olan aktif trader Brian Kelly’e göre ise, Bitcoin uzun vadede yatırım yapılacak tek ürün değil. Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla son dönemde biraz daha iyi iş yaptığını belirten Kelly, sözlerini şu cümlelerle açtı:

”Ethereum son dönemde Bitcoin’e göre daha iyi iş yaptı. Eğer ben piyasada uzun vadeli bir yatırım enstürmanı arıyor olsaydım, tercihim şu anda az bir farkla Ethereum olurdu.”

Kelly buna karşın Bitcoin konusunda da olumlu düşündüğünü belirterek, Bitcoin’in önünün de çok açık olduğunu belirtti.

Tom Lee: 25 Bin Dolar Tahminimiz Halen Geçerli

Yine sektörün önde gelen isimlerinden birisi olan ve Fundstrat analiz ve araştırma şirketinin de CEO’luğunu yapan Tom Lee, daha önce yaptıkları yıl sonu 25 bin dolar tahmininin halen arkasında olduklarını belirtti. Bitcoin’in müthiş bir değer deposu olduğunu belirten Lee, Bitcoin madenciliğinde yaşanan zorlukların, bu fiyata katkı yapacağını belirtti ve de şunları söyledi:

”Bitcoin’in iyi görünmesinin sebeplerinden birisi de, madencilik masrafının ortalama 7 bin dolar olması. Ancak artık zorluk giderek artıyor. Yıl sonuna kadar maaliyet 9 bin dolar olacak.”

Lee, tarihi anlamda madencilik masrafının 2.5 katının fiyat olduğunu kabul edersek ve bunu uygularsak fiyatın 20-22 bin dolar arasına çıkması çok olası, derken Bitcoin’in yıl sonu için 25 bin dolar olacağı noktasında halen olumlu düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment