Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Bank: Kripto Para Piyasalarındaki Ciddi Değişimler, Büyük Yatırımcıları Bu Pazara Yönlendiriyor

Deutsche Bank analistleri, banka müşterileri için hazırladıkları raporda Bitcoin ücreti ile VIX indeksi yani kısaca fiyatlardaki artış-azalış indexi arasında doğru orantı bulunduğunu belirtti.

Deutsche Bank’ta global ekonomik stratejist olarak çalışan Masao Muraki, Hiroshi Torii ve Tao Xu‘nun katkıları ile hazırlanan raporda, global para piyasalarındaki fiyatlardaki artış ve azalışın çok minimal boyutlarda olmasının; yatırımcıları daha kolay ve rahat şekilde para kazanabilecekleri, fiyatlar arasında kısa saatler içinde bile ciddi oynamalar olan kripto para piyasasına yönlendirdiği belirtildi.

Masao Muraki’nin imzası ile hazırlanan raporda, yatırımcıların son dönemde kripto para piyasasının başını çektiği, ”Riskli yatırımlar” ile daha fazla ilgilenmeye başladığı belirtilirken, Bitcoin fiyatı ile VIX indeksi arasında doğru orantı bulunduğu da kaydedildi. (VIX indeksi, bir malın değerinin belirli bir dönem içerisinde ne kadar hızlı artıp azaldığını belirten bir değer. Örneğin bir malın fiyatı 10 gün içinde sürekli 1000 dolar çıkıp artarken, bir başka bir malın fiyatı aynı süre içinde maksimum 1-2 dolar değişiyor. Bu durumda 1000 dolarlık malın bu indeksi, ötekine göre daha yüksek oluyor.)

Muraki’nin raporunda şu ifadeler yer aldı:

”Artık birçok büyük yatırımcı, geleneksel borsalarda pek fazla para kazanamayacaklarını düşünmeye başladı. Fiyatlardaki artış azalışın az oluşu, onları daha riskli olarak nitelendirebileceğimiz kripto para piyasasına yönlendirdi. Ve bu yatırımcılar, yavaş yavaş o piyasanın dinamikleri ile ilgili bilgi almaya çalışıyor.”

Yine de Muraki’nin belirttiği durum Bitcoin fiyatı belli bir yerde sabitlenene ve oynaklığı azalana kadar devam edecek. Birçok yatırımcı ve analist, basına yaptıkları açıklamalarda Bitcoin fiyatının bir yerden sonra artık bu denli artış ve azalışla seyretmeyeceğini ön görüyor.

Bitcoin’deki fiyat oynaklığı ise kelimenin tam anlamıyla üst düzeyde. Aralık ayında 20 bin doları aşan Bitcoin, geçtiğimiz hafta ise bir anda 10 bin dolar altına çakılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment