Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Kripto Para Borsalarına % 24,2 Vergi Koydu

Yerel haber ajansı Yonhap, Güney Kore hükümetinin 22 Ocak Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkedeki kripto para borsalarına yüzde 22 kurumlar vergisi ve yüzde 2,2 yerel gelir vergisi tahsil edeceğini açıkladığını bildirdi.

Kripto para borsalarına ilişkin alınan komisyonlarda 36 kat artış görülmesi üzerine altı büyük Güney Kore bankasında yapılan eşi benzeri görülmemiş bir para aklama soruşturması sonucunda bu düzenlemeye karar verildi. 2016 yılında 61 milyon won (57.340 dolar) olan komisyon, 2017 yılında 2.2 milyar wona (2 milyon dolar) ulaştı.

Yonhap, Güney Kore borsası olan Bithumb’ın geçtiğimiz yıl toplam 317.6 milyar won (295.336.000 dolar) kazandığını bildirdi. Bu nedenle Pazartesi günü açıklanan vergi oranlarına göre yaklaşık 60 milyon won vergi ödenmesi bekleniyor.

Açıklanan vergi oranları, yıllık 20 milyar won(18.7 milyon dolar) gelir sağlayan tüm şirketler için Güney Kore vergi yasasına uyumlu.

Basın saatinden itibaren günlük ticaret hacminin 2.85 milyar doları bulması ile dünyadaki en büyük borsa olan Bithumb, Şubat 2017’de Bitcoin ve Ether’de saldırıya uğradı ve yaklaşık 7 milyon dolar kaybetti. Bu güvenlik ihlali ve Güney Kore borsalarının birkaç ihlali kesinlikle Kuzey Kore korsanlarıyla doğrudan ilişkili.

Güney Kore hükümeti geçtiğimiz günlerde ülke çapında kripto para kurallarının uygulanmasını hızlandırmaya başladı. Mali soruşturmanın yanı sıra hükumet, anonim sanal hesapların kullanılmasını yasaklamış, yeni sanal hesapların açılmasını dondurmuş, reşit olmayan ve yabancı kullanıcıların borsalarda işlem yapmasını yasaklamış durumda.

Güney Kore halkı son hükümet düzenlemelerini durdurmak için bir dilekçe yazdı.Gerekli olan 200.000 imzaya ulaştıktan sonra halk, şu anda hükumetten resmi bir yanıt gelmesini bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment