Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Bank’dan Kripto Para Raporu: Yatırımcılar Bu Coinleri Tercih Ediyor!

Dev dünya bankası Deutsche Bank, kripto paralar hakkındaki raporuyla dikkatleri üzerine topladı.

Deutsche Bank tarafından yapılan bir ankete göre ABD’li tüketiciler kripto paraların kalıcı olduğuna inanırken, stablecoin’ler için aynı şeyin söylenemeyeceği ortaya çıktı.

Bankanın tüketici anketine göre Bitcoin’in yakın vadeli görünümü konusunda ise karamsar bir tablo çiziliyor. Ankete katılanların %1’inden daha azı kriptonun geçici bir heves olduğunu söylerken, yalnızca %18’i stablecoinlerin gelecekte başarıya ulaşacağını düşündüklerini ifade etti.

Öte yandan, %42’lik bir kesim stablecoinlerin zamanla ortadan kaybolacağını öngördü.

Deutsche Bank, Çarşamba günü yayınladığı raporda, ABD’li tüketicilerin kripto paraya olan ilgisinin arttığını ve geçmiş yıllara kıyasla “geçici heves” olarak görenlerin oranının büyük ölçüde düştüğünü vurguladı.

Banka, mart ve temmuz aylarında ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa’da 3.600’den fazla tüketiciyle yapılan bir anketin sonuçlarını paylaştı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yarısından fazlası kripto parayı önemli bir varlık sınıfı ve ödeme yöntemi olarak görüyor. Ayrıca %65’i kripto paranın nakit paranın yerini alabileceğini düşündüklerini belirtti.

Deutsche Bank analistleri Marion Laboure ve Sai Ravindran, kripto para birimlerinin demokratikleşmesinin önümüzdeki 2-3 yıl içinde borsa yatırım fonları (ETF’ler), FED politikası ve düzenlemelerle daha da ilerlemesini beklediklerini söyledi.

Yatırımcılardan Bitcoin fiyat tahmini

Ankete katılanların üçte biri, Bitcoin’in fiyatının yıl sonuna kadar 60.000 doların altında olacağını düşünürken, yalnızca %12-14‘ü 70.000 doları aşacağını tahmin ediyor. Anketin yapıldığı dönemde Bitcoin yaklaşık 58.200 dolardan işlem görüyordu.

Daha uzun vadede ise katılımcılar arasında fikir ayrılıkları bulunuyor; %40’ı Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda başarıya ulaşacağını söylerken, %38’i ise yok olacağını öngörüyor.

Stablecoin’lerin durumu ise belirsiz olarak değerlendiriliyor. Katılımcıların sadece %18’i stablecoin’lerin başarılı olacağını düşünürken, %42’si bu tür kripto paraların zamanla ortadan kaybolacağını belirtti.

Ankette, dolar veya altın gibi geleneksel varlıklarla desteklenen stablecoin’lerin değerini koruma olasılığının daha yüksek olduğu ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!