Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Alman Bankadan MicroStrategy ve Coinbase Kıyası: Kripto İçin Hangisi Avantajlı?

Berenberg, Microstrategy (MSTR) hisselerinin Bitcoin’e (BTC) maruz kalmak isteyen yatırımcılar için Coinbase (COIN) hisselerine karşı çekici bir alternatif olduğunu belirtti.

Alman bankacılık devi Berenberg yakın zamanda yayınladığı bir araştırma raporunda, MSTR’nin Bitcoin fiyat değişiminden yararlanmayı amaçlayan yatırımcılar için COIN’e karşı çekici bir alternatif olduğunu savundu.

İki hisse senedi arasına Coinbase’in halka açıldığı tarihten bu yana 0,96’lık bir korelasyon olduğunun altını çizen Berenberg, COIN’de short pozisyon almayı düşünen yatırımcıların hisseyi MSTR ile karşılaştırmalarını tavsiye etti.

Raporda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin’in aksine diğer kripto para birimlerini kayıtsız menkul kıymetler olarak gördüğünü ve bu varlıkların ticaretine izin veren kurumların regülatif anlamda diken üstünde bulunduğunu belirtti.

Coinbase’in düzenleyici risk altındaki gelir kaynaklarının güvenli gelir kaynaklarına göre orantısız ölçüde büyük bir miktar gelir ürettiğini belirten Berenberg, bu noktada Coinbase’in SEC’ye meydan okuyan tavırlarının da potansiyel bir yaptırım davası ihtimallerini kuvvetlendirdiğini öne sürdü.

Öte yandan Berenberg analistleri Mark Palmer ve Hassan Saleem, MicroStrategy’nin Bitcoin’in satın alınması ve elde tutulmasına yönelik benzersiz bir strateji izlediğini dile getirdi.

Nasdaq verilerine göre MSTR son 24 saat içerisinde %0,91 değer kazanarak 296 dolardan, COIN ise %2,94’lük yükselişle 62,96 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!