Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Hükümet Yetkililerine Kripto Para Beyanı İçin Yasa Geliyor

Güney Kore, hükümet yetkililerinin kripto para beyanı sunmasını içeren yasa tasarısının erkene çekilmesini onayladı.

Güney Kore meclisi yakın zamanda gerçekleştirdiği oturumda, Kamu Hizmetleri Etik Yasası’nın muhataplarının kripto varlıklarını da beyan etmesini kapsayacak şekilde genişletilmesine dair yasa tasarısının erkene çekilmesini onayladı. Yasa tasarısı normal şartlarda aralık ayında yürürlüğe girecekti.

Tasarının kripto varlıkları da içermesi ve erkene çekilmesi, 4,5 milyon dolarlık şüpheli kripto para işlemleri nedeniyle soruşturma altında bulunan milletvekili Kim Nam KUK’un hakkında çıkan skandallar üzerine önerildi.

Mevcut yasa kapsamında, Güney Koreli üst düzey hükümet temsilcileri ve bürokratlarının sahip oldukları 7.500 dolardan yüksek değere sahip hisse senetleri, tahviller, mücevherler ve diğer varlıklarını bildirme zorunluluğu bulunuyor. Verilen bilgilere göre tasarı kapsamında, artık kripto varlıklar da mevzuat muhataplarının beyan etme zorunluluğu bulunan varlıklar arasında sayılacak.

Ayrıca Güney Kore milletvekili Yun Jae-Ok konu hakkında basına verdiği bir demeçte, yasa tasarısının esasında aralık ayında yürürlüğe girmesinin planladığını ancak mevcut durumda milletvekilleri üzerindeki kamuoyu baskısı göz önünde bulundurulduğunda bir iki ay daha erkene çekilmesinin mantıklı olacağını düşündüklerini belirtti. Bu kapsamda yapılan oylamada, yasanın yürürlük tarihinin de öne çekilmesini isteyen bir değişiklik önerdiklerini açıklamalarına ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!