Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Token Satışı Soruşturması İki Dev Borsaya Sıçradı: Milletvekilinden İstifa!

Yaklaşık 4,5 milyon dolarlık şüpheli kripto para işlemleri nedeniyle soruşturma altında bulunan Güney Kore milletvekili Kim Nam KUK, partisinden istifa etti.

KUK 14 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, kripto paralarla ilgili süregelen soruşturmanın üyesi olduğu Demokratik Parti’ye zarar vermemesi için görevinden istifa ettiğini belirtti.

Milletvekili, istifanın geçici olduğunu bildirirken kendisine yöneltildiğini iddia ettiği haksız siyasi ithamlarla mücadelesini tek başına sürdüreceğinin altını çizdi.

Soruşturma borsalara da sıçradı

Öte yandan Güney Koreli savcıların transferlerle ilgili olarak ülkede faaliyet gösteren en büyük kripto para borsaları Upbit ve Bithumb’ı da soruşturmaya dahil ettiği belirtildi.

Soruşturmaya dahil edilen bir diğer aktör ise mesajlaşma uygulaması Kakao oldu. Verilen bilgilere göre KUK, Kakao’nun kripto para cüzdanı KLIP’i kullanıyordu.

Soruşturmanın Milletvekili Yun Chang-Hyeon ve Milletvekili Kim Sung-Won başkanlığında yürütüleceği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

Milletvekilinin geçtiğimiz hafta 4,5 milyon dolarlık şüpheli kripto para işlemleri nedeniyle soruşturmaya konu olduğu bildirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!