Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Seçim Türk Kripto Piyasasını Nasıl Etkiledi: Büyük Artış ve Rekor Var

On-chain analitik şirketi Kaiko’nun verilerine göre Türkiye, seçim haftasında Türk lirası ile ciddi miktarda işlem gerçekleştirirken USDT’ye rekor oranda talep gösterdi.

Kaiko’nun haftalık raporunda yer alan verilerde şirket, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu seçim sürecini topladığı veriler ile karşılaştırarak değerlendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamalarda şirket, seçim sürecinde Türk yatırımcıların bitcoin, ethereum ve altcoinlerde gerçekleştirdiği işlem hacminin neredeyse tamamı kadar yalnızca USDT’de işlem gerçekleştirdiğini kaydetti.

BtcTurk’ün verilerine göre yapılan değerlendirmede platformun toplam hacmini oluşturan işlemlerin %46‘sının yalnızca USDT işlemlerinden oluştuğu görüldü. Bu da seçim haftasında Türk yatırımcıların kripto paralardan ziyade ciddi anlamda dolar işlemi yaptığını gözler önüne serdi.

Türk lirası ile gerçekleştirilen işlemler pazarın %15’ini oluşturdu

Yaşanan bu süreçte Türk yatırımcıların kripto paralara nazaran, USDT’ye ciddi miktarda ilgisinin kaymasının yanında fiat paralar ile gerçekleştirdiği işlemlerin hacmi de artış gösterdi.

Geçtiğimiz haftanın başında kripto para piyasalarında fiat paralarla gerçekleştirilen işlemlerin tamamının %15’inin Türk lirası ile gerçekleştirildiği görüldü. Türk lirası ile gerçekleştirilen işlemler, içerisinde dolar, euro ve 10 farklı geleneksel para biriminin yer aldığı pazar verisinde %5’lik bir hacmi kapsarken bu veri ciddi artış yaşayarak seçim haftasında gerçekleştirilen tüm işlemlerin içerisinde %15’lik bir kısmı kapsadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!