Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Twitter’da Elon Musk’ı Takibi Bıraktı! Nedeni Bu Anlaşma mı?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Elon Musk’ı Twitter üzerinden takip etmeyi bıraktı.

Binance CEO’su CZ 14 Mayıs Pazar günü Elon Musk’ı takip listesinden çıkardı. İkili arasında kamuoyuna yansıyan herhangi bir tartışma olmasa da söz konusu anlaşmazlığın arkasında Musk’ın kripto para sektörüne yönelik planları yatıyor olabilir.

Şimdilik CZ’nun bu hamlesinin arkasındaki sebep tam olarak bilinmese de konu hakkında açıklamada bulunan bir Binance sözcüsü, borsanın geçen yıl Twitter’a yaptığı 500 milyon dolarlık yatırımın bu hamleden etkilenmeyeceğini açıkladı. CZ, Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte platform için yeni bir vizyon gerçekleştirmesine yardımcı olmak adına 500 milyon dolar yatırım yapmıştı.

CryptoPunks odaklı NFT platformu NotLarvaLabs’ın kurucusu ve Pepe (PEPE) destekçisi olarak tanınan Pauly0x takma adlı sosyal medya kullanıcısı, söz konusu gerginliği Musk’ın Twitter aracılığıyla kripto para cüzdanı açma girişimine bağladı. Gönderisinde, CZ’nin bu planlara kızdığını belirten Pauly0x, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

CZ’nin, Elon Musk tarafından hayata geçirilmesi planlanan kripto para cüzdanı projesine çok kızdığı açık bir gerçek. Bu yüzden CZ onu takip etmeyi bıraktı. Söz konusu cüzdan piyasaya sürüldüğünde PEPE yerel para birimi olarak işlev görecektir. Bu mantıklı. En eğlenceli sonuç en muhtemel olanıdır.

Aslında Twitter’ın kripto para cüzdan planları yeni değil. Şirket bu konuda 2022 yılının ilk çeyreğinde harekete geçmişti fakat Kasım 2022‘de Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte öncelikler değişti ve cüzdan planı ertelendi. Tekrardan gündeme gelen bu projenin ne zaman hayata geçeceği bilinmese de Twitter cephesinin bu konudaki kararlılığı belli oluyor.

Gerekçe eToro anlaşması da olabilir

Lucra adlı bir Twitter kullanıcısı ise CZ’nin bu kararının arkasındaki sebebin Twitter ile finansal hizmetler şirketi eToro arasındaki ortaklığın büyümesinden kaynaklandığını öne sürdü.

Geçtiğimiz ay eToro, Twitter ile yaptığı anlaşma kapsamında çeşitli hisse senetleri dahil, kripto ve diğer varlıklar için gerçek zamanlı fiyat verisi sağlayan ve eToro altyapısı aracılığıyla yatırım yapma seçeneği sunan bir anlaşma sağladığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!