Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Twitter’da Birçok Yetkiliyi Görevden Aldı: Binance Twitter İçin Taahhüt Ettiği 500 Milyon Doları Gönderdi

Tesla CEO’su Elon Musk Twitter’ı satın alma işlemlerini resmen tamamladı. Satın alma işleminin ardından yaşananlar ve potansiyel kripto para entegrasyonu şimdiden en çok tartışılan konular arasında yer alıyor.

Ünlü milyarder Elon Musk, Twitter’ı resmen satın aldı. 44 milyar dolar değerinde bir anlaşmaya imza atan Musk’ın, göreve gelir gelmez Twitter CEO’su Parag Agarwal da dahil olmak üzere üst düzey yöneticileri görevden aldığı bildirildi.

İlk olarak nisan ayında duyurulan anlaşmada, Musk’ın Twitter’daki spam botlarının sayısıyla ilgili endişeleri de dahil olmak üzere süreç boyunca birden fazla sorunla karşılaşıldı ve ertelenmeler yaşadı.

Binance İki Gün Önce 500 Milyon Doları Havale Etti

Mayıs ayında Binance, Elon Musk’ın satın alma girişimine paralel olarak Twitter’a yatırım yapmak için 500 milyon dolar taahhüt etmişti. CZ tarafından yapılan yakın tarihli bir açıklamaya göre taahhüt edilen bu tutar 2 gün önce Twitter tarafına gönderildi. Ayrıca CEO, Gelecekte ortaklığı büyütme fırsatlarını dört gözle beklediğini söyledi.

Söz konusu satın alma haberini olumlu karşılayan CEO, konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Elon’un Twitter için yeni bir vizyon gerçekleştirmesine yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz. Kripto ve blok zinciri teknolojisinin kullanımını ve benimsenmesini genişletmek için sosyal medya ve Web3’ü bir araya getirmede rol oynamayı amaçlıyoruz.

Her ne kadar Musk’ın Twitter ve kripto para entegrasyonu üzerine bir takım imaları olsa da durum belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Anlaşmanın açıklanmasının arından Musk’ın Twitter’da belirli ödemeler için kullanılabileceğini öne sürdüğü tercih edilen kripto para Dogecoin (DOGE) CoinGecko verilerine göre %16’lık yükseliş performansı sergiledi.

Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey‘in önde gelen bir Bitcoin destekçisiydi. Dorsey liderliğindeki süreçte ve sonrasında Twitter platformu kripto para entegrasyonu konusunda önemli adımlar attı. Gerek profillere sağlanan NFT uyumluluğu gerek nisan ayında Polygon aracılığıyla USDC’de ödemeleri etkinleştiren bir özelliği duyuran ödeme işlemcisi Stripe ile yapılan anlaşma örnekler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!