Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Kullanıcı Adları TON Blockchain’i Üzerinde Satışa Çıkıyor: Taban Fiyatın 16.000 Dolar Olması Bekleniyor

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, Telegram Open Network (TON) blockchaini üzerinde nadir kullanıcı adlarını satışa çıkaracak.

Telegram 26 Ekim tarihinde yaptığı duyuruda, TON blockchaini üzerine kurulu resmi pazar yerinin resmi lansmanını duyurdu.

Pazar yeri, kullanıcıların nadir kullanıcı adlarını satın almak için fiyat vererek yarışacağı bir müzayede platformu olarak hizmet verecek.

Ağustos ayında TON Vakfı TON DNS alanlarını başarılı bir şekilde açık artırmaya çıkardıktan sonra bu uygulama da Telegram kurucusu Pavel Durov tarafından Telegram kanalında dile getirildi. Müzayedede başlangıçta 4 ve 5 harfli kullanıcı adları için müzayede düzenlenecek. Dört harfli bir kullanıcı adının muhtemel taban fiyatı yaklaşık 10.000 Toncoin olarak ayarlanacak.

Bireysel Telegram kullanıcıları da platform üzerinden kendi kullanıcı adlarını satışa çıkarma olanağına sahip olacak. Kullanıcılar satın aldıkları ürünleri istedikleri pazar yerine taşıma ve yeniden satma seçeneklerini de kullanabilecek.

TON Vakfı kurucu üyesi Andrew Rogozov, bu gelişmenin blockchainin benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olacağına inanıyor. Rogozov müzayede hakkında, sosyal medya kullanıcılarının ilk defa sahip oldukları kullanıcı adlarını şeffaf bir şekilde kanıtlayabileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!