Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Başarılı Alan Adı Satışlarının Ardından Özel Grup ve Kullanıcı Adları için Bir Platform Başlatabilir

Gizlilik odaklı bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, uygulamada kullanılabilecek özel grup ve kullanıcı adlarını satışa sunacaklarını açıkladı.

Telegram ekibinin geliştirdiği katman-1 blockchain’i olan The Open Network (TON) tarafında yapılan alan adı satışları 244.000 dolar kazandırdı. Bunun üzerine Telegram kurucusu Pavel Durov 22 Ağustos tarihinde Telegram kanalından yayınladığı mesajda, Telegram’da kullanılabilecek özel grup ve kullanıcı adlarını satışa sunabileceklerini açıkladı.

Durov, satılan kullanıcı adlarının güvenliğini NFT benzeri akıllı kontratlarla blockchain içerisinde tutarak sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca alınan kullanıcı ve grup adlarının ticareti için ikincil bir piyasa platformu kurabileceklerini ifade etti. Durov’un mesajında yer alan bilgilere göre, ilerleyen dönemde emoji ve çıkartmalar da bu ekosistemin unsurları olarak pazara dahil olabilir.

CEO mesajında platformun muhtemelen güvenli akıllı kontratlar yazabilecekleri için TON üzerinde çıkarılacağını çünkü akıllı kontrat dilini kendilerinin oluşturduğunu bildirdi. Ayrıca CEO gelecek haftalarda Telegram’a daha fazla Web 3.0 ögeleri dahil etmeyi düşündüklerini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!