Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paypal’dan Kripto Uyumluluğu Konusunda Büyük Adım: Coinbase’in TRUST Ağına Katıldı

Online ödeme platformu PayPal, kripto endüstrisindeki mevzuata uygunluk konusunda kripto para borsası Coinbase ile ortaklık sağladı.

Coinbase tarafından 22 Ağustos tarihinde yapılan açıklamaya göre ödeme devi PayPal, Coinbase’in Travel Rule Universal Solution Technology (TRUST) ağına dahil oldu. Söz konusu TRUST ağı, müşterilerin güvenliğine ve gizliliğine öncelik sağlayan ve Seyahat Kuralı olarak bilinen bir gerekliliğe uyumu artırmak için tasarlanmış küresel, sektör odaklı bir çözüm olarak biliniyor.

20 yıldır milyonlarca müşteriye hizmet veren dijital ödeme devi, teknolojisini daha güvenli ve kullanışlı hale getirmek istiyor ve bu esnada ABD yasaları ile uyum içinde ilerlemeyi planlıyor.

TRUST ağı üzerinde 2022 yılının başlarında sadece 18 şirket üyeliği bulunurken bu sayı her geçen gün artıyor. Son olarak Paypal’ın da eklenmesi ile birlikte TRUST ağına dahil olan şirket sayısının 38’e çıktığı biliniyor. Ağ üzerinde yer alan ve hizmetlerden faydalanan diğer popüler şirketlerin arasında Binance.US, Crypto.com, Gemini ve Kraken gibi kripto para borsaları yer alıyor.

PayPal Ekim 2020’de kripto para işlemlerini başlattığını duyurmuştu. Bununla da yetinmeyen PayPal sektör üzerindeki çalışmalarını genişleterek geçtiğimiz haziran ayında kripto para çekme ve yatırma işlemlerini de kullanıcılarının hizmetine sunduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!