Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Altcoin Borsası Japon Pazarından Çekilme Kararı Aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Gate.io, Japonya pazarından tamamen çekilme kararı aldı.

Gate.io, “Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerdeki finansal düzenlemelere uymak için çaba sarf ediyoruz. Bu taahhüt doğrultusunda, ne yazık ki, Japonya’daki hizmetlerimizi sona erdirme kararı almış bulunmaktayız.” dedi.

Japonya, dünyada kripto para sektörünü düzenlemek için en erken harekete geçen ülkelerden biri. Hükümet, Japonya merkezli Mt. Gox’un iflasından sonra kripto para operatörleri için katı kurallar getirdi.

Gate.io, ülkedeki düzenlemeler doğrultusunda yeni kullanıcı alımlarını durdurdu. Halihazırda müşteri olan kullanıcılar, fonlarını ülkedeki düzenlemere uygun şekilde faaliyet gösteren platformlara aktarabilecek.

Gate.io, Japonya’nın düzenlemelerine uygun şekilde faaliyet göstermek adına platformdaki Japonca ifadeleri kaldıracağını duyurdu.

Japonya’daki düzenlemeler gereğince ülkede kripto para borsası olarak faaliyet gösteren tüm şirketlerin Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) tarafından onaylanması gerekiyor.

CoinGecko verilerine göre Gate.io, günlük 2,29 milyar dolarlık işlem hacmi ile en büyük borsalar arasında yer alıyor. Gate.io’nun Hong Kong kolu olan Gate.HK de geçtiğimiz aylarda sanal varlık borsası lisansı almak için yaptığı başvuruyu geri çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!