Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Balinası Binance’de Hareketlendi: 3,6 Milyon Dolar Kaybedebilir

Bir Ethereum (ETH) balinası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kararından sonra harekete geçti.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre bir balina, SEC’nin kararından sonra Binance borsasına 8 bin 762 Ethereum (30,4 milyon dolar) yatırdı.

SEC, ABD’de spot Ethereum ETF’si kurmak için başvuru yapan ihraççılara son onayı verdi. SEC’nin bunları onaylayıp onaylamayacağı, birkaç hafta öncesine kadar bilinmiyordu. Ancak SEC, Mayıs ayında beklenmedik şekilde ilk onayı verdi.

Yatırımcılar, ETF’ler aracılığıyla Ethereum’a daha kolay şekilde yatırım yapabilecek. Kimi analistlere göre bu, Ethereum fiyatını 6.500 dolara kadar çıkarabilir.

Kripto paralar için ETF dönemi başladı

Bitwise’ın yatırımdan sorumlu yöneticisi Matt Hougan, “Artık kriptonun ETF çağına tam anlamıyla giriş yaptık” dedi. Hougan, “Yatırımcılar, likit kripto varlık piyasasının yüzde 70’inden fazlasına düşük maliyetli borsa yatırım araçlarıyla erişebilir” diye ekledi.

Ethereum (ETH) fiyatı, SEC’nin kararından sonra ani bir artışla kısa süreliğine 3.500 doların üstüne çıktı. Ancak daha sonra bu seviyeyi kaybetti.

Lookonchain verilerine göre bu balina, Binance’den 27-29 Mayıs tarihleri arasında 8 bin 762 ETH almıştı. Güncel fiyatlardan satış yapacak olursa yaklaşık 3,6 milyon dolar zarara uğrayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!