Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Altcoin Ekibi, Binance’e 215 Milyon Dolar Gönderdi: Fiyatı Nasıl Etkiliyor?

Popüler oracle projesi Chainlink (LINK), dolaşımda olmayan tokenların bulunduğu sözleşmenin kilidini tekrar açtı.

On-chain ve analiz platformu Spot On Chain tarafından aktarılan bilgilere göre Chainlink’in sözleşmesinde yer alan 18,75 milyon LINK’in (215 milyon dolar) kilidi açıldı.

Chainlink, Ağustos 2022’den beri her üç ayda bir kilit açılımı yapıyor. Aradan geçen süreç içerisinde dolaşımda olmayan toplamda 145,75 milyon LINK’in (1,5 milyar dolar) kilidi açıldı.

Büyük kısmı Binance’e gönderiliyor

Blockchain kayıtlarına göre kilidi açılan 18,75 milyon LINK’in 18,125 milyonluk (208 milyon dolar) kısmı, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e transfer edildi.

Geriye kalan 625 binlik LINK (7,18 milyon dolar) ise çok imzalı bir cüzdana aktarıldı.

Spot On Chain’e göre Chainlink, Ağustos 2022’den beri Binance’e yaklaşık 126 milyon LINK (1,28 milyar dolar) yatırdı. İşlemlerin yapıldığı sırada bunların birim başına ortalama fiyatı, 10,13 dolar civarındaydı.

Merkezi borsalara coin gönderilmesi, genelde bir satış habercisi olarak yorumlanıyor. Tek seferde büyük miktarlarda satış yapılması ise piyasada bir baskı oluşmasına ve fiyatın aşağı yönde hareket etmesine yol açabiliyor.

Spot On Chain ekibi, “Devasa kilit açılımlarına ve borsa işlemlerine rağmen LINK fiyatı, kilit açılımları sırasında stabil kalıyor, hatta yükseliyor” dedi. Chainlink’in sözleşmelerinde hala 372,75 milyon LINK (4,27 milyar dolar) bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!