Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen Kripto Para Borsasından Açıklama Geldi: Her Türlü Kaybı Karşılayacağız!

Kripto para borsası BingX, yaşanan siber saldırının ardından resmi açıklamada bulundu.

BingX 20 Eylül günü hack saldırısına uğramış ve borsadan 43 milyon dolar değerinde kripto para çalınmıştı. Saldırının ardından açıklamada bulunan BingX cephesi, kullanıcı varlıklarının büyük kısmının soğuk cüzdanlarda saklandığını ve tüm potansiyel kayıpları karşılayacak rezervleri olduğunu aktardı:

Kullanıcı varlıklarının çoğunluğu, 10 milyon doların dondurulduğu soğuk cüzdanlarda güvenli bir şekilde saklanıyor. BingX teknik ekibi, cüzdanın güvenlik çerçevesini yükseltiyor ve olaydan kaynaklanan tüm kalan riskleri ele alıyor. Tüm olası kayıpları karşılayacak yeterli rezervimiz var.

BingX saldırısı iki kademeli olarak gerçekleşmişti. İlk saldırı yaklaşık 26 milyon dolar değerindeydi, birkaç saat sonra hackerlar ek olarak 16,5 milyon dolar daha çaldı.

Borsadan çalınan varlıklar arasında 13,25 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH), 2,3 milyon dolar Binance Coin (BNB) ve 4,4 milyon dolar Tether (USDT) gibi çeşitli kripto paralar yer almıştı.

BingX CEO’su Vivien Lien’de benzer şekilde çalınan miktarın karşılayabilecekleri bir miktar olduğunu ve borsanın sorunsuz şekilde çalışmaya devam edeceğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!