Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Altcoin Yakım Odaklı Yeni Token Ekonomisini Açıklamasıyla Yüzde 20 Fırladı!

 Fan token projesi Chiliz (CHZ), dikkat çeken “Chiliz Chain Token Ekonomisi 2.0” yol haritasını paylaştı.

Chiliz 22 Şubat tarihinde, CHZ için yenilenmiş bir token ekonomisi modeli paylaştı. Chiliz Chain Token Ekonomisi 2.0 adı verilen bu yapılandırma kapsamında token yakım planları ve token üzerindeki yıllık enflasyonu düşürmeye yönelik planlara yer verildi.

Ağ üzerinde gerçekleşen işlemlerden elde edilen CHZ’leri yakmayı taahhüt eden ekip, proje özelinde güncel %8,80’lik yıllık enflasyon oranını gelecek 14 yıl içerisinde %1,88’e düşürüleceğini belirtti. Yakım işlemlerinin EIP-1559 mekanizması aracılığıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

Bununla birlikte enflasyon arzı yöntemiyle elde edilen CHZ’lerin %65’inin ağ doğrulayıcılarına (validator), %10’unun topluluk kasasına ve CHZ likidite havuzlarına, %25’inin de CHZ ekosistemini finansa etmek için harcanacağına yer verildi.

Token ekonomisi üzerinde yapılan bu güncellemeyi sürdürülebilir büyüme, topluluk katılımı ve gelişmiş token kullanımı için stratejik bir hamle olarak gören Chiliz cephesi, bu sayede topluluğa daha fazla ödül verileceğini ve token kullanımının teşvik edileceğini ifade etti.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle yükselişe geçen CHZ,  kısa sürede %9 değer kazanarak 0,122 dolar seviyesinden 0,133 dolara ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!