Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Alüminyum Şirketinden Madencilik Hamlesi

Dünyanın en büyük ikinci alüminyum üreticisi olarak gösterilen Rusal’ın tesislerinden birinde Bitcoin madenciliği yapılacak.

ABD’nin uyguladığı yaptırımlardan sonra maddi sıkıntılar yaşamaya başlayan şirket, krizi fırsata çevirmeyi planlıyor.

Madenciliğe Geçiş

Amerikan Hükümeti Nisan 2018’de Rusal’a ambargo koydu ve şirket bunun sonucunda mali anlamda ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı.

Moscow Times gibi kaynaklara göre şirket, Amerikan pazarına satış yapamadığı için Nadvoitsy Alüminyum Tesisi’ndeki üretimi tamamen durdurdu. Yerel haber kaynaklarına göre bu tesis artık Russian Mining Company (RMC) tarafından kullanılacak.

Tesisi Rusal’dan kiralayan RMC’nin kurucusu Dmitri Marinichev, konu hakkında şu yorumu yaptı:

Rusal artık bu tesisten para kazanmıyor, tesise verilen elektriğin bile çok az bir kısmı kullanılıyor. Ayrıca bölgedeki insanların buradan başka çalışacak bir yerleri yok.

Marinichev, İngiltere’deki Cryptonex adlı bir şirketle işbirliği yaparak Russian Mining Company’yi büyütmek istiyor. Kendisinin açıklamalarına göre şirketin hedefleri arasında dünyadaki Bitcoin maden gücünün yüzde 20’sini oluşturmak bulunuyor. Moscow Times’a göre şirketin böyle bir hedefi yerine getirebilmek için ayda ortalama 100 milyon dolar para harcaması gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment