Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bankalar Web3 Yatırımı İçin Bir Arada: 760 Milyon Dolarlık Fon Başlatıldı!

Birleşik Krallık merkezli dev bankacılık grubu Standart Chartered ve Japon finans devi SBI Holdings kripto para sektörüne yatırım yapmak için harekete geçti.

Standard Chartered bankasının yatırım kolu SC Ventures ve Japon finans holdingi SBI Holdings devasa bir yatırım için kolları sıvadı. Şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada merkeiyetsiz finans (DeFi), tokenizasyon, blockchain tabanlı ödemeler, metaverse ve Web3 odaklı start-up’ları desteklemek için 100 milyon dolarlık fon ayrılacağı belirtildi.

Her iki kurum ortak nokta olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) seçerken yatırımların küresel çapta olacağı ve C serisi tohum yatırımları da kapsayacağı vurgulandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan SC Ventures CEO’su Alex Manson, bu ortak girişimin potansiyel vadeden şirketlere yatırım yapmayı amaçlayacağını belirtti:

Ortak Girişim, Zodia Custody ve Zodia Markets gibi girişimlerimiz ve Ripple ve Metaco gibi fintech’lere yaptığımız yatırımlar aracılığıyla SC Ventures’ın kripto paralardakş deneyiminden yararlanacak.

Japon finans devinden 660 milyon dolar

Japon finans devi SBI Holdings, İngiltere merkezli bankayla ortak çıkardığı fona ek olarak ayrı bir fon için de harekete geçti. Japon yerel haber ajansı Nikkei tarafından sunulan habere göre Japon finans devi SBI Holdings, Web3, yapay zeka, metaverse ve diğer start-up şirketlerine 663 milyon dolarlık fon yatırmaya hazırlanıyor.

Şirket, 2023 yılı sonuna kadar bu alanlardaki girişimcilere yatırım yapmak için bir fonu harekete geçirecek. Öte yandan büyük Japon bankaları ve bölgesel bankalar da start-up’ları desteklemek üzere fona yatırım yapmaya davet edilecek. Verilere göre Japonya’da 663 milyon dolar büyüklüğünde çok az sayıda risk sermayesi (VC) fonu bulunmuyor.

Toplamda 663 milyon dolara ulaşması beklenen fonun 150-200 şirket arasında dağıtılması planlanıyor. Konu hakkında açıklamada bulunan bir SBI temsilcisi küresel olarak rekabet edecek start-up’ları beslemek için bu tür fonların önemli olduğunu belirtti:

Küresel olarak rekabet edebilecek start-up’ları beslemek için finansal olarak güçlü bir sağlayıcıya sahip olmak şarttır

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!