Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su, SEC Davası Yüzünden Kaç Para Harcadıklarını Açıkladı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’nin ve Amerikan hükümetinin kripto para politikalarını eleştirdi.

DC Fintech Haftası’nda konuşan Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) karşı verdikleri mücadelede yasal masraflar için şimdiye kadar 150 milyon dolardan fazla para harcadıklarını söyledi.

SEC, menkul kıymet olarak nitelendirdiği XRP’yi kayıt dışı şekilde ihraç ettiği gerekçesiyle Ripple aleyhinde 2020’de dava açmıştı.

Davayı sonlandırmaya kararlı olduklarını söyleyen Garlinghouse, Ripple olarak davayı Yüksek Mahkeme’ye taşımaya razı olduklarını ekledi.

ABD’deki bir mahkemenin temmuz ayında XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair bir karar alması, Ripple adına galibiyet olarak görülmüştü.

Garlinghouse, SEC karşısında bir galibiyet almış olsalar bile ülkedeki yasal belirsizlikler yüzünden bankaların kripto para sektöründen çekindiğini söylüyor:

“Bankalar diyor ki, ‘Bakın, davayı kazansanız bile Amerikan hükümeti hala kriptoya karşı düşmancıl davranıyor.’ Ve bu durum değişene kadar ABD’deki bankalar, önemli bir adım atmayacaklar.”

Ripple çalışanlarının büyük bir kısmı ABD’de olsa da Garlinghouse tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, bu yıl %80 oranında ABD dışındaki ülkelerden işe alım yaptı. Ripple CEO’su, bu kararı şöyle açıkladı:

“ABD benim burada çalışmama düşmanlık gösteriyorsa neden gidip ABD’den daha da fazla kişiyi işe alayım ki?”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!