Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bankanın İki Üst Düzey Yöneticisi, Kripto Para Şirketi Kurdu

Geleneksel piyasaların önemli isimleri, bir bir kripto para sektörüne geçmeye devam ediyor. Furyaya son olarak Deutsche Bank ve Santander gibi dev bankalarda önemli pozisyonlarda çalışmış olan Edward Budd da katıldı. Budd ve arkadaşı Julio Fara, kripto para projesi olan Adhera’yı çıkardıklarını açıkladı.

Bu ortak projenin bankalar ile çalışması planlanıyor. Özellikle yeni kurulan bankalara teknik ve stratejik destek vermeyi planlayan ikili, şu anda İngiltere, İspanya ve Güney Afrika’da ilgili çalışmaları yürütüyor. Budd, ekibin bir sonraki hedefinin de Latin Amerika ve Asya pazarına açılmak olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

”Şu anda çalışmalarımız sürüyor. Çok önemli çözümler üzerine çalışıyoruz ve bunun üzerine eğilmeye devam edeceğiz.”

Başlangıçta Bitcoin gibi kripto paraları desteklemek üzerine kurulan platform, daha sonra kullanım alanının biraz da dışına çıkarak çok çeşitli sektörlere hizmet vermeye başladı. Daha önce Deutsche Bank’ta teknoloji biriminin başında yaklaşık 20 yıl kadar hizmet veren deneyimli yönetici Budd, aynı zamanda bu kararı alma gerekçelerini de şöyle açıklıyor:

”Açıkçası üzerine fazla düşünmemize gerek yoktu. Her zaman için bankaların ve diğer finansal kurumların daha farklı ve kaliteli bir hizmet almaları gerektiğini düşünüyorduk. Bitcoin, Ethereum ya da diğer kripto paralar ile ilgili fazla bir araştırma yaptığımız da söylenemez.”

Özellikle Wall Street’te kilit pozisyonlarda çalışan birçok yönetici de, son dönemde Blockchain sektöründeki işlere yönelmiş durumda ve analistler, bu trendin daha da artarak devam edeceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment