Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bankanın Yöneticisinden Bitcoin İçin Üzen Haber: FED Beklentisini Açıkladı!

Goldman Sachs CEO’su, ABD Merkez Bankası’nın (FED) olası faiz indirim senaryosuna ilişkin konuştu.

Reuters tarafından aktarılan haberde, Goldman Sachs CEO’su David Solomon‘ın ifadelerine yer verildi. Solomon 22 Mayıs Çarşamba günü yaptığı açıklamada, FED’in n bu yıl faiz oranlarını düşürmesini beklemediğini söyledi:

Hala sıfır faiz indirimi olacağı görüşündeyim. Sanırım daha yapışkan bir enflasyona hazırız. Ortalama bir ABD’linin yavaşladığını ve alışkanlıklarını değiştirdiğini görmeye başlıyoruz.

Solomon indirim beklemediğini ifade etse de para piyasaları FED’in bu yıl sonuna kadar en azından 1 tane faiz indirimi yapacağını düşünüyor. CEO ayrıca Avrupa’nın daha sakin bir enflasyonla mücadele ettiğini ve bu bölgede yıl sonuna kadar faiz indirimi görülebileceğini söyledi.

Özellikle ABD’nin faiz indirimi, kripto paralar dahil tüm risk piyasaları için büyük önem taşıyor. Faiz indirimi kripto para piyasası üzerinde olumlu etki yaratırken indirimin ertelenmesi durumu da daha fazla gerginlik ve düşüş getirebilir.

Daha düşük faiz ortamı, kurumsal yatırımcıların portföylerini çeşitlendirme stratejilerinde değişikliğe gitmelerine neden olabilir. Bu durum, daha fazla kurumun kripto paralara yatırım yapmasına yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!