Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’da Ethereum İçin Kritik İzin Gelebilir: Fiyatlar Hareketlendi!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), spot Ethereum ETF ihraççılarını yakından ilgilendiren bir izin almak için çalışıyor.

Bloomberg tarafından aktarılan habere göre Hong Kong SFC, spot Ethereum borsa yatırım fonlarına (ETF) staking izni vermek için görüşmelere başladı.

ABD’ye sunulan spot Ethereum ETF başvurularında staking seçeneği en başından beri tartışmaların merkezinde yer almıştı. SEC, staking özelliğine karşı şüpheli yaklaşmış ve ihraççılardan bu seçeneği başvurularından çıkarmalarını istemişti.

SEC’nin bu talebinin arkasında bütün başvuru sahipleri spot Ethereum ETF başvurularından staking seçeneğimi çıkarmıştı. Fakat en büyük pazarlardan birine sahip Hong Kong’un bu izni vermek için görüşmelere başlaması piyasa tarafından olumlu karşılandı.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle dakikalar içeriisnde %1,5 yükselen Ethereum, 3.886 dolara kadar tırmandı. SEC’nin bu akşam 23.00 sularında VanEck Ethereum ETF başvurusu için karar vermesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!