Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Madencisi, BTC’lerini Korumak İçin Yeni Karar Aldı

En büyük Bitcoin (BTC) madencilerinden Marathon Digital, elindeki kripto paraların bir kısmını saklaması için Fidelity Digital Assets ile çalışacak.

Marathon tarafından dün yapılan açıklamada, “Marathon olarak tarih boyunca Bitcoinlerimizi saklamak için tek bir kuruluştan hizmet aldık. Hazinemizi daha kapsamlı bir şekilde yönetmek için kurumsal düzeyde (hizmet veren) ikinci bir saklayıcı ile anlaştık.” dendi.

Rezervlerinde 13.726 Bitcoin bulunan Marathon, en büyük kripto para madencileri arasında yer alıyor. Ayda 1.000’den fazla Bitcoin üreten Marathon, geçen ay 1.242 Bitcoin daha üretti.

Marathon, ilerleyen dönemlerde saklama hizmeti almak için daha farklı saklayıcılarla da çalışmaya başlayabilir. Marathon CFO’su Salman Khan, “Sakladığımız Bitcoinleri farklı saklayıcılara yayarak çeşitlendirmek için uygun bir zamanda olduğumuza inanıyoruz.” dedi.

Şirketler, sahip oldukları Bitcoinleri kendi başlarına saklamak istemediklerinde başka bir kuruluştan saklama hizmeti alabiliyor. Birden fazla saklayıcıyla çalışarak varlıklarını çeşitlendiren şirketler, hizmet aldıkları saklayıcılardan birinin sorun yaşaması halinde varlıklarının hepsini riske atmamış oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!