Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Madencisi Halving İçin Kesenin Ağzını Açtı: 290 Milyon Dolarlık Yatırım!

Dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) madencilerinden Riot Platforms, 290 milyon dolar değerinde madencilik cihazı sipariş etti.

Bitcoin yarılanmasına (halving) 5 ay gibi bir süre kalmışken madencilik şirketleri de hamlelerini hızlandırdı. Önde gelen Bitcoin madencilik şirketi Riot Platforms yaz aylarında yapılan anlaşmanın opsiyon haklarından faydalanarak madencilik cihaz üreticisi MicroBT’den 18 EH/s’yi temsil eden 66.500 adet yeni cihaz siparişi verdi.

Şirket cihazların tümü için 290 milyon dolar ödeyecek. Bu sipariş son zamanlardaki en büyük madencilik cihazı siparişi olarak kayıtlara geçti.

Yeni siparişler MicroBT’nin kısa süre önce duyurduğu ve terahash (“TH”) başına 18,5 Joule verimlilik derecesine sahip en verimli cihaz olan M66S‘den oluşacak.

Riot geçtiğimiz haziran ayında MicroBT şirketine 33.280 adetlik makine siparişi vermişti. Bu sipariş esnasında alınan opsiyon haklarını şimdi kullanmaya karar veren madencilik şirketi, cihaz başına yaklaşık 4.360 dolar ödemiş olacak.

Söz konusu 290 milyon dolarlık siparişle birlikte Riot, gelecek dönem talepleri için MicroBT’den 65 bin adet yeni cihaz alımı konusunda da opsiyon kazandı.

Satış takvimine göre 2024 yılının ilk çeyreğinde daha önceden sipariş edilen 33.280 makinenin teslimatı başlayacak. Yeni sipariş edilen 66.560 ilave cihazın ise 2024 yılının ikinci yarısında teslim edilmesi planlanıyor.

Tüm alımlar doğrultusunda Riot Platforms’un şirket başına madencilik hash oranı kapasitesinin 38 EH/s’i aşması bekleniyor. Ek satın alım opsiyonlarının Riot şirketine ait has kapasitesini 100 EH/s’nin üzerine çıkarabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!