Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası, Ethereum’u Kullanan Projeye Sermaye Piyasaları Lisansı Verdi

Merkeziyetsiz kripto para borsası DigiFT, Singapur’da aldığı onay sayesinde kolektif yatırım ürünleriyle ikincil piyasa işlemlerini yönetebilecek.

Bugün yapılan açıklamaya göre DigiFT, Singapur’un merkez bankası MAS’tan sermaye piyasaları hizmetleri (CME) lisansı aldı.

Borsa, CME lisansı sayesinde menkul kıymet veya kolektif yatırımlar gibi sermaye piyasası ürünleriyle token cinsinden işlem yapabilecek. MAS tarafından piyasa operatörü olarak da tanınan DigiFT, menkul kıymet tokenlarıyla blockchain üzerinden yapılacak ikincil piyasa alışverişlerini işletebilecek.

Ethereum blockchainini kullanan borsa, otomatik piyasa yapıcı (AMM) mekanizmasını kullanarak menkul kıymet tokenları için ikincil pazarda likidite sağlıyor.

Borsanın CEO’su Henry Zhang, DigiFT’nin MAS tarafından fintech regülasyonları için kurulan sandbox’a kabul almış ilk otomatik piyasa yapıcı mekanizmalı borsa olduğunu söyledi.

DigiFT, aldığı lisansı kullanarak çeşitli gerçek-dünya varlıkları (RWA) üstünden tokenlaştırılmış ürünler geliştirmek istiyor. Zhang, “Varlıkların tokenlaştırılması için global olarak büyük bir fırsat var.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!